AFLÆSNING FRA EN AF DE BERYGTEDE MÅGEHYBRIDKOLONIER I TYSKLAND DEN 18. NOVEMBER 2023.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspisk Måge eller hybrid 1k. I dag fandt jeg denne spændende fugl på en tur til Langeland. I først omgang lignede den jo en Kaspisk Måge. Jeg var dog ikke særlig glad for hovedfaconen samt de kraftige sorte striber i hovedet. Hovedet var temmelig kraftigt og mindede mere om noget Sølvmåge. Den var også ret mørk omkring øjet, hvilket godt kunne minde om en Middelhavssølvmågeting. Meldingen fra Tyskland hvor den var mærket i Berlin som ikke flyvefærdig unge den 4. juni 2023 samt aflæst i samme område den 12. juli 2023 var at man mente det var en Kaspisk Måge !. Spodsbjerg havn den 18. november 2023.

Kaspisk Måge eller hybrid 1k. Det sorte halebånd var påfaldende smalt. Jeg kan ikke huske jeg nogensinde har set så smalt et sort halebånd på en ren Kaspisk Måge eller for den sags skyld hos en Cactus. Som ved det mørke omkring øjenregionen fik det smalle halebånd mig også til at tænke på Middelhavssølvmåge. Jeg har aldrig set hybrider mellem Kaspisk Måge og Middelhavssølvmåge (måske har man overset disse fugl eller bare fejlbestemt dem ?). og samtidig er jeg lidt i tvivl om hvor udbredt denne hybrid form er. I litteraturen synes jeg det er sjældent man ser billeder af sådanne hybrider. Spodsbjerg havn den 18. november 2023.

Kaspisk Måge eller hybrid 1k. Undervingen passede klart bedst på en Kaspisk Måge. På trods af meldingen fra Tyskland, at de mener det drejer sig om en Kaspisk Måge, så er jeg meget usikker på denne fugl. Jeg har tidligere set Kaspisk Måger og Cactus typer med temmelig meget mørkt omkring øjet lige som hos dagens fugl, disse har dog ikke haft så påfaldende smalt halebånd. Heldigvis er den farvemærket og man vil derved nemmere kunne følge den fremover… Det var en fugl jeg meget gerne ville se igen når den var udfarvet/adult. Spodsbjerg havn den 18. november 2023.

Kaspisk Måge eller hybrid 1k. Det bliver aldrig kedeligt at tjekke mågerne igennem på Langeland… der er altid noget nyt. Desuden blev det også til en Husrødstjert samt en Sortgrå Ryle i havnen. Spodsbjerg havn den 18. november 2023.