CHRØ – DAG 33 DEN 4. NOVEMBER 2022.

Vi så ikke meget til solen i dag da det var lidt overskyet… Vinden var frisk fra SØ men aftog om eftermiddagen. Vi var selvfølgelig spændt om den sjældne vindretning havde bragt lidt nye fugle med sig. I første omgang virkede det atter lidt tomt men om eftermiddagen da vinden begyndte at aftage kom der lidt flere småfugle til. Vi fandt som det bedste 2 Husrødstjerter hvilket blot var vores anden obs af arten på turen. Vi brugte igen nogle timer på at nyde de mange Lomvier der atter fløj rundt omkring Græsholm. Det var atter i størrelsesordenen 5000+, hvilket vist er et ok antal. I dag lykkedes det ved at kigge de mange fotos igennem som jeg tog at finde en enkelt Alk. Mågerne blev igen tjekket og det blev til 5 Kaspiske Måger hhv. 3 adulte og 2 1k. Det var dog 2 1k Rider der var de sjældneste måger i dag, da vi havde en ved Græsholm og og en ved Østerskær. En Skovhornugle som blev trådt op i mosen bør også nævnes. I morgen skal vinden dreje mod NV hvilket kan blive en gamechanger efter SØ vinden i dag…. Optimismen er intakt og troen på en “fræk” art lever fortsat.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Lomvie. Igen i dag kun tusindvis af fugle ses flyve omkring Græsholm. ChrØ den 4. november 2022.

Alk (længst til venstre) og Lomvie. Det er tæt på det er 100 procent rene flokke af Lomvie vi har set, men i dag var der en enkelt Alk imellem. Bemærk den virker kulsort på oversiden i modsætning til den mere brunlige overside hos Lomvien. ChrØ den 4. november 2022.

Kaspisk Måge 1k. Dagen gennemgang gav 5 Kaspiske Måger. ChrØ den 4. november 2022.

Ride 1k. To fugle i dag er efter ChrØ standard ganske fint… Dagens forekomst falder fint sammen med mange meldinger fra Sydsverige og Øland/Gotland i dag. ChrØ den 4. november 2022.