SORTRYGGET HVID VIPSTJERT – KELDS NOR DEN 15. APRIL 2022.

En tur rundt i det Sydlangelandske fuglelandskab gav en del friske årsarter til Laila og jeg, især var det skønt med de 2 Rovterner i Tryggelev Nor som har rastet her nogle dage samt lidt Digesvaler i Nørreballe Nor. Vi sluttede vores tur sidst på eftermiddagen af med et kig i Kelds Nor, hvor vi håbede på lidt vadefugle. Lidt overraskende mens vi står og kigger på en Stor Præstekrave opdager vi en Sortrygget Hvid Vipstjert bag den. Den går i selskab med 2 Almindelige Hvide Vipstjerter som den slås lidt med, dog ender det med den går rundt alene da vi forlader den. Racen er ret fåtallige på Langeland, men det er andet år i streg Laila og jeg finder en på Øen, sidste år havde vi en ved Påø den 4. april 2021. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Sortrygget Hvid Vipstjert. Bemærk hvor langt den sorte overgump går op mod ryggen. Kelds Nor den 15. april 2022.

Sortrygget Hvid Vipstjert. Bemærk hvor meget hvidt den har i vingen. Kelds Nord 15. april 2022.

Sortrygget Hvid Vipstjert. Man skal altid være forsigtig med bestemmelsen af denne race i Østdanmark, hvor den kun optræder fåtalligt. Denne her bør dog kunne gå som en ren fugl. Kelds Nor den 15. april 2022.