SÅ VAR DER ATTER NY LANGELANDSREKORD PÅ HOU NORDSTRAND FOR SORTGRÅ RYLE DEN 10. FEBRUAR 2022.

Jeg måtte bare tilbage til Hou Norstrand igen efter den herlige dag igår deroppe med Peder Rasmussen, det lugtede simpelthen så meget af forår. Dagen idag mindede også meget om igår, dog var der næsten ingen trækkende Sanglærker i denne omgang. Mange af Ederfuglene var også forsvundet, sikkert pga. at vinden havde lagt sig. Til gengæld fik jeg lavet en ny Langelandsrekord for Sortgrå Ryle med 33 fugle hvilket var 8 mere end de 25 som jeg så sidste år den 11. februar 2021 som dengang var ny rekord for Øen. Af andre spændende vadefugle var der 19 Stenvendere og 27 Strandskader. På vejen hjem tjekkede jeg lige Spodsbjerg havn og Drejet uden at se nogen sjove måger. Ved Drejet mødte jeg Erik Overlund som var oppe og lede efter den Sorthovedet Måge. Han kunne berette om at han havde set 2 Nilgæs tidligere på dagen ved Rudkøbing. Selv om jeg ikke meget for at indrømme det så slog jeg lige vejen forbi og så  de to “smukke” fugle inden jeg smuttede hjem. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Sortgrå Ryler og Stenvendere. For andet år i træk lavede jeg ny Langelandsrekord for Sortgrå Ryle. Som sidste år (se blog 11. februar 2021) fik jeg dokumenteret hele flokken med foto så der ingen tvivl var om antallet. Hou Nordstrand den 10 februar 2022.

Sortgrå Ryle. Fuglene var meget flyvske samt konstant i bevægelse, da der var flere mennesker ude og nyde det gode vejr på stranden. Iøvrigt stor ros til dem alle, da de alle havde deres hunde i snor… Hou Nordstrand den 10. februar 2022.

Stenvender. Altid en dejlig fugl at se. Hou Nordstrand den 10. februar 2022.

Nilgås. Så er de atter tilbage på Langeland og der var straks kærlighed i luften. Rudkøbing den 10. februar 2022.