DET VAR GODT NOK TIDLIGT…. ÅRETS FØRSTE SPLITTERNE SÅS VED DREJET DEN 11. FEBRUAR 2022.

Jeg var tidligt afsted i dag og opholdte mig det meste af dagen ved Drejet, men nåede også kort at tjekke Baragge Nebbe og Spodsbjerg havn på denne smukke dag. Solen nåede først for alvor til Langeland et lille stykke over middag, indtil da var det mere skyet. Ved Baragge Nebbe var der meget tomt. Ved Drejet kunne jeg til at starte med ikke genfinde den faste Sorthovedet Måge, så jeg begyndte derfor at tjekke havet igennem og her var jeg nær faldet ned af stolen. Langt ude på den yderste af bundgarnspælene stod årets første SPLITTERNE sammen med de andre “pælesiddere”. Det var blot mit og Langelands 2. fund af Splitterne i februar, faktisk så jeg mit første fund for februar sidste år den 26. februar 2021 da jeg fandt 2 fugle ved Baragge Nebbe. Fundet i dag er dog noget mere vildt, da det er 15 dage tidligere og alt virker fortsat meget vinterligt. Senere genfandt jeg også den adulte overvintrende Sorthovedet Måge samt de 10 faste Sandløbere. Sidst på dagen kom en mindre kutter ind til Spodsbjerg havn og her fandt jeg en 2k Kaspiske Måge (A) som rastede 1 minut før den forsvandt ind over land. Det var den første Kaspiske Måge i meget lang tid i Spodsbjerg havn, jeg har ikke haft arten her siden den 12. januar 2022. Dagens fugl var ny for sæsonen, så en perfekt afslutning på dagen.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Splitterne. Dagens overraskelse rastede nogle timer og ses her med Langelands færgen i baggrunden…. Drejet den 11. februar 2022.

Splitterne. For andet år i streg finder jeg arten på Langelands østkyst i februar. Drejet den 11. februar 2022.