STORMMÅGE – JEG ER ALDRIG KOMMET IGANG DEN 2. FEBRUAR 2022.

Jeg har tidligere forsøgt mig i emnet Stormmåge… men kom aldrig rigtig i gang. Jeg ved ikke rigtig hvorfor da det egentlig er en spændende måge. Der er masser af ting at tage fat på, man kan kigge efter Østlige Stormmåger… et ret svært emne og måske en dag der vil være en Ringnæbbet Måge imellem. Ofte er de svære at komme tæt på i det åbne land og man derfor ikke kan få de rigtige fotos af vingerne. Man bliver derfor ofte nød til at søge ind til byparker og mindre søer hvor der er kan være en del mellem de mange Hættemåger…. Men igen, så er der risiko for at blive overfaldet af ældre kvinder med deres “tempeltissere” eller en utilpasset pædagog… eller endnu værre ældre cigarrygende mænd der mener der er for mange Skarver i denne verden… På trods af alle disse frygtelige og besværlige ting forsøgte jeg mig alligevel med lidt Stormmåge studier for nogle dage siden, hvor jeg fik set nogle typiske Canus Stormmåger…. Måske fortsætter jeg med at kigge på dem, nu hvor der ikke er nogen Kaspiske Måger til at gør mig glad.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Stormmåge canus adult. En helt igennem klassisk Stormmåge fra vores region. Bemærk store hvide “spejle” i både p10 og p9. Ringe Sø den 30. januar 2022.

Stommåge canus adult. Her et andet eksemplar som også er meget typisk. Benfarven er meget variabel hos arten og det undre mig det ikke er et emne der omtales med større interesse. Ringe Sø den 30. januar 2022.

Stormmåge canus 2k. Bemærk et meget stribet hoved samt isse. Ringe Sø den 30. januar 2022.

Stormmåge canus 2k. Måske en dag man finder en rigtig Ringnæbbet Måge og bliver berømt på Fyn. Ringe Sø den 30. januar 2022.