STORMEN MALIK GAV ÅRETS FØRSTE KASPISKE MÅGE PÅ TÅSINGE DEN 29. JANUAR 2022.

Efter diverse gøremål var overstået trængte jeg til at løfte kikkerten… Da jeg var lidt i tvivl om man kunne finde på at lukke Svendborgsundbroen samt  langelandsbroen på grund af stormen Malik, så valgte jeg at blive på Tåsinge. Jeg tjekkede diverse marker for måger da jeg tænkte der måtte stå en del fugle rundt omkring der var søgt ind i landet på grund af vejret. Det gav hurtigere bonus end jeg lige havde turde håbe på da jeg ved Bjerreby mellem godt 50 måger fandt min blot 4. Kaspiske Måge på Tåsinge. I 2021 fandt jeg for første arten på øen ved 3 lejligheder og i alle tilfælde drejede det sig om forskellige fugle. De blev fundet hhv. den 22. september ved Lunkebugten, den 12. oktober kort før Siødæmningen og den 1. december ved Vårø. Alle fuglene fra 2021 var 1k fugle, mens dagens fugl var en 3k fugl. Det var en helt befrielse at finde en Kaspisk Måge igen efter jeg ikke havde set en siden den 18. januar 2022 på Langeland. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright. 

Kaspisk Måge 3k (A). Da den dukkede op i forbindelse med stormen Mailk… må den hellere blive opkaldt efter denne. Bjerreby den 29. jnuar 2022.

Kaspisk Måge 3k (A). Malik gør klar til at lette.  Bjerreby den 29. januar 2022.