FØRSTE FOTODOKUMENTEREDE KASPISKE MÅGE PÅ FYN I DET NYE ÅR, RINGE SØ DEN 30. JANUAR 2022.

Jeg har flere gange i år været forbi Ringe Sø på Midtfyn hvor jeg de seneste år har fundet lidt Kaspiske Måger, men indtil i dag havde jeg ikke haft heldet med mig i det nye år. Lykken vendte heldigvis tilbage i dag da jeg fandt en 4k fugl (A) mellem en en lille flok Sølvmåger. Det var ikke en fugl der var særlig interesseret i at komme tæt på og hilse på mig, hvilket er meget typisk for de adulte (i det her tilfælde næsten adult) fugle. Det er ofte som om de har gjort sig nogle kedelige erfaringer med os mennesker. Det kan måske også skyldes at de er så gode til finde føde selv at de ikke behøves at gå efter brød. En sidste mulighed var måske også at den bare allerede var mæt ?. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspisk Måge 4k (A). Det blev årets første veldokumenterede fund i søen samt den første fotograferede på Fyn i 2022. Ringe sø den 30. januar 2022.

Kaspisk Måge 4k (A). Her kan hånden sammenlignes med en Sølvmåges hånd (Venstre side). Ringe Sø den 30. januar 2022.