ER DER GRUND TIL BEKYMRING ? DEN 17. JANUAR 2022.

I dag tog Laila og jeg en Langelandstur efter måger og gæs…. Men på trods ihærdig søgen og fantastisk vejr blev det aldrig nogen stor fugledag for os. Måger var der intet af og det blev heller ikke til mange gæs. Mest spændende var 2 Kortnæbbede Gæs ved Lindelse. Ved Skovsgaard Gods havde vi en adult Havørn som var ringmærket. Denne fugl stod og spiste en Bramgås mens nogle Gråkrager stod og så interesseret på. Vi ved ikke om den selv havde fanget Bramgåsen eller om det var en død en den havde fundet. I de her tider med fugleinfluenza kan man jo godt være lidt bekymret for Havørnen, men på den anden side er det jo en del af livet. Faktisk er jeg mere bekymret for hvordan jeg skal overleve at der ikke er nogen Kaspiske Måger i øjeblikket på Langeland. Det bliver endda nok endnu være den kommende tid, da der om 14 dage er fiskestop i 2 måneder i den vestlige Østersø !!!. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Havørn, adult. En Bramgås bliver dagens ret for den og “kammeraterne”. Skovsgaard Gods den 17. januar 2022.

Kaspisk Måge adult (A). (Arkiv) Da jeg slet ikke får nogen nye Kaspiske Måger og depressionen derfor lure lige om hjørnet… Så fandt jeg denne smukke gamle fugl frem som jeg så for lige knap 11 år siden. Bagenkop havn den 23. februar 2011.