FRA ØST TIL VEST I DET SØNDERJYSKE DEN 15. JANUAR 2022.

En skøn dag blev tilbragt i det Sønderjyske sammen med Laila, hvor vores besøg strakte sig fra Gråsten Slotspark til Margrethe Kog. Især ville vi gerne se den genindvandret Mellemflagspætte. Det viste sig at blive en smal sag at finde den da den var utrolig stemmeivrig, hvilket vi slet ikke havde forventet. Jeg troede vi skulle meget længere hen på det tidlige forår for at høre den sådan, så jeg var lidt ærgerlig over jeg ikke havde medbragt optageudstyret. Fuglen sås også rigtig godt, dog ville den helst sidde temmelig højt oppe. Ved Kruså Møllesø forsøgte vi i en time at finde den Hvidøjede And uden held, den blev dog set af flere i løbet af dagen. Ellers var det bare fedt at se de rå mængder af fugle i den Sønderjyske Marsk fra Margrethe Kog til Ballum… især var antallet af Havørne imponerende, her nåede vi samlet 36 fugle. Til gengæld måtte vi kæmpe hårdt for at få en Fjeldvåge på listen, det virkede helt grotesk… Der hersker en helt anden fugledagsorden siden man startede med fuglene. Det blev yderligere forstærkt af Knap 40 Sølvhejre i marsklandskabet. Mere normalt var en flok på 23 Bjerglærker. Vi nød også rigtig meget at se 180 Pibesvaner i en flok , 5 Blå Kærhøge (2 hanner) samt en enkelt Fyrremejse.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Mellemflagspætte. Den foretrak at sidde meget højt oppe i trætoppene i dag. Gråsten Slotspark den 15. januar 2022.

Fjeldvåge. Sidste på aftenen fik vi endelig set en Fjeldvåge. Rømødæmningen den 15. januar 2022.