FORTSAT EN SVÆR NØD AT KNÆKKE – MULIG MONGOLSK MÅGE PÅ LANGELAND I MARTS 2021 DEN 1. JANUAR 2022.

Jeg fandt den 18. marts 2021 en meget spændende 2k måge i Spodsbjerg havn. Det var en meget stor måge og jeg kunne overhovedet ikke få den til at passe på noget. Den blev sendt til Hans Larsson som syntes den godt kunne passe på en Mongolsk Måge, men han var selvfølgelig forsigtig og nævnte også muligheden for en Cactus. I dag den 1. januar 2022 har jeg modtaget et nogenlunde identisk svar fra Peter Adriaens som også synes fuglen godt kunne passe på en Mongolsk Måge. Han tilføjer dog også at han ikke helt ved om man kan udelukke en Cactus. 

Jeg har igennem de seneste år set temmelig mange Cactus fugle men aldrig set noget der minder om denne her fugl før. Selv om Cactus fugle variere, var denne her fugl så påfaldende stor og kraftig. Desuden var næbbet meget kraftigt og meget mere Sølvmågeagttig end hvad jeg tidligere har set hos Cactus fuglene. Måske kan man ikke med den med den nuværende viden bestemme den med sikkehed… Men bestem- melsen inden for de store måger går stærkt og jeg vil fortsætte med at arbejde med den.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Mulig Mongolsk Måge 2k. Måske der venter en ny for WP i fremtiden ?….

Mulig Mongolsk Måge. Bemærk hvor stor og kraftig en fugl det drejer sig om i forhold til de 3 Sølvmåger den er sammen med.