SÅ KOM NUMMER 199 KASPISKE MÅGE I NOTESBOGEN FOR LANGELAND I ÅR, DEN 12. DECEMBER 2021.

Lysten til at komme i felten var noget begrænset i dag da det regnede hele dagen i Øhavet… Men heldigvis fik Laila sparket til mig og vi tog en mindre tur på østkysten af Langeland… Et tjek af Botofte skovmose var ikke særlig indbringende og Spodsbjerg havn var næsten tom for Kaspiske Måger, det blev kun til en ganganger i form af 1 1k (A). Ved Drejet fik vi endelig lidt belønning i form af en adult Kaspiske Måge (A) mellem en håndfuld måger. Denne fine fugl var ny samt farvemærket med en gul ring. Desværre ville den ikke aflæses (eller fotograferes) og forsvandt uden jeg fik tjekket om stålringen evt. stammede fra Øst- eller Vesteuropa. Fundet blev det 199. individ jeg får set på Langeland i 2021. Inden vi forlod stedet og kørte til Baragge Nebbe og tjekkede om den evt. stod der så vi også 6 Sandløbere. Ved Baragge Nebbe kunne den ikke genfindes, så lidt ærgerligt da jeg ikke får aflæst ret mange adulte fugle. Men den skal da eftersøges de kommende dage, så nemt giver vi ikke op. Lige som ved Drejet var der også en mindre flok Sandløbere her da vi så 10 fugle, hvilket bragte dagens total op på 16 fugle. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspisk Måge adult (A). (Arkiv). Da jeg ikke fik taget et eneste foto i dag, måtte en adult fugl graves frem fra arkivet. Bagenkop havn den 10. februar 2014.