PLUDSELIG VAR DER GANG I DEN…. SPODSBJERG HAVN DEN 3. DECEMBER 2021.

Jeg havde næsten opgivet at se på fugle i dag da regnen bare stod ned hele (næsten) dagen og oven i det var jeg taget på arbejde selv om jeg havde fri… Men på vejen hjem fra arbejde kunne jeg mærke jeg simpelthen burde tjekke Spodsbjerg havn for Kaspiske Måger… så jeg valgte at køre direkte afsted til Langeland. Det startede som det plejede, jeg fandt straks de faste 2 1k fugle samt den faste 2k … Der var dog noget galt med den 2k, det var alligevel ikke den samme og det var heller ikke en ny, men derimod en jeg har set flere gange. Den har dog været væk en stor del af efteråret, sidst jeg så den var inde var den 1. november 2021. Lidt senere fik jeg dog set den faste 2k samt yderligere en 1k jeg havde set før. Så i første omgang stod det 5  – 0 til gengangerne. Der skulle dog ikke gå lang tid før der kom gang i festen i forbindelse med at Spodsbjerg/ Tårs færgen trak en større flok måger med ind som håbede på at skruen i vandet kunne få noget spiseligt op til overfladen. I mellem denne flok kunne jeg pludselig høre flere kaldende Kaspiske Måger mens jeg stod og kiggede på de faste rastende fugle. Det blev hurtigt til 3 friske nye 1k fugle og så var der reduceret kraftigt og stillingen var nu kun 5-3 til gengangerne… Jeg kunne nu “lugte” der var mere at hente og jeg valgte derfor at tjekke op på mågerne da de gik til overnatning på den sydlige mole. Det gav yderligere 2 nye fugle, da jeg fandt endnu en 1k samt ikke mindst en 4k fugl, så i “overtiden” blev der udlignet til 5 -5 og der var “VAR TJEK” på dem alle. Det var godt nok lidt heldigt at jeg fulgte op på min mavefornemmelse i dag og blev belønnet med hele 10 fugle… Alle dagens fugle var (A) fugle. Der var næsten 2020 stemningen i havnen… Jeg fik mit fredagsslik og disneyeshow inden jeg skulle hjem og lave aftensmad !!. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspisk Måge 1k (A). De fleste af dagens nye fugle var ikke nemme at få gode billeder af, de fleste af mine billeder var dogmefotos og bedst egnet til noget ID til mit “forbryderalbum”… Denne her lidt (måske) knap så kønne fugl kom dog tæt på og var særdeles interesseret i lidt toastbrød. Spodsbjerg havn den 3. december 2021.

Kaspisk Måge 1k (A). En af de faste fugle stod næsten i noget religiøst lys og jeg takkede mågeguderne for deres gode vilje på denne regnfulde fredag. Spodsbjerg havn den 3. december 2021.

Kaspisk Måge 2k (A). Efter en lige over en månedes fravær var denne atter tilbage i havnen. Spodsbjerg havn den 3. december 2021.