“HUL PÅ BYLDEN” – FLERE JUVENILE KASPISKE MÅGER PÅ LANGELAND DEN 1. AUGUST 2021.

Efter jeg havde fundet den første juvenile Kaspiske Måge i går ved Kelds Nor for Langeland i 2021, så var det bare med at følge op på “succesen”….og jeg valgte derfor at satse udelukkende på Spodsbjerg havn i dag. Jeg fandt straks den 2k fugl som dukkede op i havnen den 7. juli 2021. Herefter gik der nogle timer uden der skete noget på mågefronten, men jeg kunne hygge med et rigtig fint Hav-/Fjordterne træk langs kysten. Det så ud til det overvejende var Fjordterner og blot ganske få Havterner der gik igennem. Flokkene som var på mellem 10 og 25 fugle kørte ret konstant og jeg har set minimum 500+ . Fuglene kom både temmelig højt oppe samt helt nede ved vandet.  Mellem dem var der også flere ryleflokke, men da jeg ikke brugte skop udenlod jeg at bestemme vadefuglene. Pludselig dukkede der flere måger op og ret hurtigt opdagede jeg 2 juvenile Kaspiske Måger. Den ene trak dog blot over havnen i høj højde og forsvandt mod syd. Det er meget typisk for arten at de ofte bare nærmer sig havnene, men i sidste øjeblik vender om og forsvinder. Det er derfor vigtigt man også tjekker de fugle der flyver på afstand. Den anden fugl var mere nysgerrig og slog sig ned i havnen. Umiddelbart en ganske klar fugl, men i modsætning til den fugl fra i går i Kelds Nor, så er tertialerne ikke helt “textbook”. Denne type fugle ser jeg en del af og tror der er to muligheder med disse typer. Enten er det blot variation hos Kaspiske Måge, eller at sådanne fugle måske indeholder Sølvmåge gener. Men jizz, undervinger, stemme samt hale passer fint på Kaspisk Måge. Cactus typerne indeholder ofte meget mere et mix af begge arter…. men med tiden bliver man vel klogere på sådanne fugle. Foreløbig har jeg intet problem med at kalde dem Kaspiske Måger.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspisk Måge juvenil. Bemærk de lidt anderledes tegnede tertialerne på denne fugl. Spodsbjerg havn den 1. august 2021.

Kaspisk Måge juvenil. Spodsbjerg havn den 1. august 2021.

Kaspisk Måge juvenil. Spodsbjerg havn den 1. august 2021.

Kaspisk Måge juvenil. Måske lidt mere plettet på overhalefjerene end gennemsnit ?. Spodsbjerg havn den 1. august 2021.

Kaspisk Måge juvenil. Undervingerne er helt perfekte. Spodsbjerg havn den 1. august 2021.

Kaspisk Måge juvenil. Dagens 2. fugl fløj blot over havnen og forsvandt mod syd. Bemærk den meget hvide mave. Plus hakket i højre vinge som gør jeg evt. kan genkende den igen, hvis den kommer tilbage…eller dukker op i Bagenkop havn. Selv dårlige fotos kan være guld værd når man skal kunne genkende de enkelte individer. Man kan aldrig få for mange mågefotos !!. Husk det !!!! Spodsbjerg havn den 1. august 2021.