SAVISANGER VS GRÆSHOPPESANGER PÅ TÅSINGE DEN 1. JULI 2021.

I forbindelse med jeg fandt en syngende Savisanger den 28. juni 2021 på Tåsinge og som jeg atter hørte den 29. juni 2021 slog det mig at jeg endnu aldrig havde hørt Græshoppesanger på Øen. Der er måske ikke mange oplagte steder på Øen, men alligevel lidt overraskende. Et kig i Dansk Ornitologisk Forenings DOF-base viste at der kun er registreret en Græshoppesanger på Tåsinge i  perioden den 11. maj til den 3. juni 2003, hvor der opholdte sig en syngende fugl i Vejlen. Tjekker man op på hvad der er af fund på Langeland, så er Græshoppesanger også her en ret fåtallig fugl og det endda selv om der er mange fine områder til arten. De seneste 3 år hvor jeg også har lavet meget natlyt på Langeland har jeg heller ikke selv haft arten. Hvis der er tid til det vil jeg næste forår prøve at gå mere målrettet efter Græshoppesanger og besøge nye steder på både Tåsinge og Langeland i håb om at finde den. Især vil jeg gerne finde den på Tåsinge…… skal jo gerne finde en mens hørelsen er nogenlunde intakt.

Foto og Lyd: Henrik Knudsen, Copyright.

Savisanger. Tåsinge den 29. juni 2021.

Græshoppesanger. Blåvand den 12. maj 2018.