SMUKKE SOMMERFUGLE I SKAGEN DEN 11. JUNI 2021.

Jeg havde længe gerne ville til Skagen og omegn og se på sommerfugle, da der var flere arter jeg ikke havde set. Det var dog lidt svært at planlægge det perfekte tidspunkt i år hvor foråret havde været så koldt. Men sammen med Laila tog jeg afsted om aftenen den 7. juni og blev frem til den 10. juni, så der var 3 dage at løbe på. Takket være fantastisk hjælp fra Jørgen Kabel, Freddy Hansen og Jørgen Munch fik jeg de 4 arter som jeg manglede, en kæmpe tak herfra… Jørgen Kabel endda mandsopdækkede både Engblåfugl og Sortbrun Blåfugl indtil jeg ankom, jeg var vildt imponeret af ham. Vi brugte 90 procent af tiden på at kigge på sommerfugle og blot 10 procent på fugle, stor tak til Laila for tålmodigheden. Fuglemæssigt var “festen” slut, vi ankom netop som vinden drejede og alle de sjældne fugle forsvandt, der var end ikke “krummer” tilbage. Dog var det hyggeligt at se Sort Glente, Lærkefalk, Karmindompaper og ikke mindst Toplærke.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Hedepletvinge, Troldkær den 8. juni 2021.

Hedepletvinge, Troldkær den 9. juni 2021.

Engblåfugl, Gyvelstien, Skagen den 10. juni 2021.

Engblåfugl, Gyvelstien, Skagen den 10. juni 2021.

Sortåret Hvidvinge, Hulsig den 10. juni 2021.

Sortbrun Blåfugl, Tversted den 10. juni 2021.

Gråbåndet Bredpande, Skagen den 9. juni 2021.

Brunlig Perlemorsommerfugl, Råbjerg Mose den 9. juni 2021.

Brunlig Perlemorsommerfugl, Råbjerg Mose den 8. juni 2021.

Okkergul Pletvinge, Skagen den 9. juni 2021.

Smalrendet Humlebisværmer, Troldkær den 9. juni 2021.

Smalrendet Humlebisværmer, Troldkær den 9. juni 2021.

Laila kæmpede benhårdt for at få de rigtige vinkler på sommerfuglene og orkideerne. Tror hun fik 20 nye arter sommerfugle. Råbjerg Mose den 8. juni 2021.

Toplærke. Man kan næsten ikke tillade at sig at være i Skagen uden at kigge lidt på fugle også. Vi var især glade for at se en Toplærke løbe rundt ude på p-pladsen ved Grenen. Skagen den 10. juni 2021.