“DU MÅ GODT”… DET ER KÆRSANGER, LØKKEBY ENGE DEN 6. JUNI 2021.

En “lettere” omskrivning af Spangsberg`s flødebolle reklame…overbeviste mig om det ok atter at bringe lidt mere Kærsanger her på bloggen. En meget tillidsfuld fugl i dag ved Løkkeby enge fik mine tanker tilbage til dengang hvor jeg skulle gennemskue hvordan man kunne kende denne art fra Rørsanger. Jeg kan huske hvordan jeg lånte bøger på Ringe Bibliotek som desværre var i sort/hvid og ikke gjorde det nemmere for mig. Havde jeg været et naturtalent havde jeg nok tænkt pyt med farverne, dem var der faktisk ikke brug for. Om foråret er det faktisk meget nemt at bestemme denne art fra Rørsanger. Hvis man ser en syngende fugl (endda uden at kunne høre den) men bare ser næbbet er vidt åbent mens den synger, så kan man udelukke en Rørsanger… Så tænk på Mick Jagger eller Kim Larsen næste gang du skal bestemme denne art. Rørsanger ser mere introvert ud når den synger, sådan lidt a la Agnes Obel. Ellers kig efter spidserne på svingfjerene, her er der ofte meget lyse kanter hos Kærsanger.

Foto og Lyd: Henrik Knudsen, Copyright.

Kærsanger, Løkkeby enge den 6. juni 2021.

Kærsanger. Tænk på Mick Jagger eller Kim Larsen.  Løkkeby enge den 6. juni 2021.

Kærsanger. Selv tænker jeg på min gamle fodboldtræner Carsten Knudsen (ham kender i sikkert ikke) da vi tabte semifinalen i Vildbjerg cup til de lokale drenge og han personligt overdøvede over 1000 tilskuere på stadion.  Løkkeby enge den 6. juni 2021.

Kærsanger. I et mere eftertænksomt øjeblik. Bemærk dog den mere gullige underside. Løkkeby enge den 6. juni 2021.

Kærsanger. På dette billede har den ikke nået at åbne næbbet helt, men bemærk istedet de lyse spidser /kanter på svingfjerene. Løkkeby enge den 6. juni 2021.