KARMINDOMPAPEN SYNGER ATTER PÅ SYDSPIDSEN DEN 24. MAJ 2021.

Efter en lidt tynd natlyttetur langs Langelands østkyst nærmede jeg mig sydspidsen, hvor jeg vidste Martin Søgaard også havde forsøgt sig med natlyt. Et opkald til ham afslørede han også havde haft en stille nat, så vi var begge lidt skuffede. Vi aftalte at vi skulle ringe sammen hvis der skete noget. Der gik heller ikke lang tid før der bippede en SMS ind fra Martin om syngende Karmindompap i Vesterskov ved Gulstav. Da jeg var tæt på ham og arten desværre er blevet temmelig fåtallig (havde den slet ikke i 2020) valgte jeg at køre hen til ham. Inden jeg nåede ham kunne jeg høre den synge på afstand og det samme kunne Torbjørn Eriksen som også var dukket op. Det var en smuk rød 3k+ han, noget af det mest eksotiske den danske natur har at byde på. Mens vi stod der hoppede der pludselig også en grøn fugl frem sammen med den røde. Endnu er det svært at sige om det drejer sig om et par eller om denne grønne fugl blot er en ung han. Det var årets første iagttagelse på Langeland. I 2020 var arten næsten fraværende på Langeland, mens det året før altså i 2019 var noget bedre. Lad os håbe 2021 bliver et godt år for arten som er i kraftig tilbagegang.

Foto og Lyd: Henrik Knudsen, Copyright.

Karmindompap 3k+ han. Vesterskov den 24. maj 2021.

Karmindompap 3k+ han. Endelig kunne man atter nyde denne lidt vemodige og ensformige sang på Sydspidsen. Vesterskov 24. maj 2021.

Karmindompap 3k+ han. Man bliver helt overvældet over man kan se så smuk en fugl i den danske natur. Vesterskov den 24. maj 2021.

Karmindompap 3k+ han. Lad os håbe den bliver hele foråret. Vesterskov den 24. maj 2021.

På trods af SØ vind i dag var det småt med trækkende rovfugle. En Sort Glente og 8 Hvepsevåger var hvad der kom i min notesbog. Gulstav den 24. maj 2021.

En glad Martin Søgaard efter han kunne fremvise den smukke Karmindompap. Gulstav den 24. maj 2021.