SORTBUGET KNORTEGÅS – THURØ REV DEN 3. MAJ 2021.

Tilbage i 2006 fandt jeg de første Sortbuget Knortegæs for Svendborg kommune… Det var på min egen Ø Tåsinge hvor der rastede op til 3 fugle. I 2007 den 17. marts fandt jeg så første fund for Thurø, da jeg fandt en ude på revet. Her har denne smukke race siden næsten optrådt årligt i perioden 2015-2021 (samme fugl ?). Jeg valgte igår aftes den 3. maj 2021 at køre til Thurø, da jeg ikke havde set racen her siden jeg fandt den i 2007. Det så umiddelbart ikke lovende ud da jeg ankom der gik blot 30 fugle derude på revet. Men meget heldigt var den imellem…Bedst som jeg besluttede jeg ville tage lidt fotos af den kom der en hundelufter forbi med sin hund som selvfølgelig ikke var i snor. Det var mere end hvad gæssene brød sig om, de stak til havs og kom ikke ind igen mens jeg var der… Jeg sendte den ældre dame med hendes golden retriever mindre venlige tanker.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Da jeg ikke fik nogen billeder af fuglen her i 2021, må det blive et arkivbillede af Thurøs første fund som jeg fandt i 2007. Gad vide om det evt. kan være samme fugle som ses i 2021 ?.. Thurø Rev den 17. marts 2007.