HERLIGT GENSYN MED SKAGEN OG NORDJYLLAND DEN 8. MAJ 2021.

I dagene den 4. til den 8. maj 2021 birdede jeg i Skagen i dejligt selskab med Laila, Sus og Frede… Det var faktisk første gang siden 1992 jeg brugte flere dage i Skagen. På trods af at de første dage var våde og kolde, så kom der fine fugleoplevelser i “harddisken” og notesbogen…. Jeg må snart tilbage… fik atter smag for Skagen kunne jeg mærke. Turens højdepunkt var da den Prærietrane som nu har besøgt det halve af kongeriget siden ultimo december 2020 trak ud og tog kurs mod Norge. Det var første fund for Skagen … hvor der nu er truffet 3 forskellige arter traner. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

De er ikke kede af det Fiskeørnene, de trækker modigt ud i regn og blæst. Skagen maj 2021.

Selvfølgelig skulle der også ses på måger… Denne 2k Gråmåge kunne studeres i Skagen havn. Det var ikke verdens største Gråmåge (hun ?)… Halebåndet var meget påfaldende mørkt på denne fugl. Skagen maj 2021.

Bleg 2k Sølvmåge som måske kan have Gråmåge gener i kroppen. Hirtshals havn den 8. maj 2021.

Der var ankommet meget få sangere til Skagen. Dog kunne man i Batteriskoven se over 30 Gran/løvsangere fou. tæt sammen i en kanal der løb igennem skoven på engang. Skagen maj 2021.

Ved Grenen Camping fandt vi flere Ringdrosler… En enkelt fugl var vildt tillidsfuld. Skagen den 8. maj 2021.

En tur til Hirtshals havn gav 3 Toplærker… De sidste ynglefugle i Danmark. Hirtshals havn den 8. maj 2021.