DATA PÅ AFLÆSNING AF POLSK 3K “KASPISK MÅGE” I RINGE SØ PÅ MIDTFYN DEN 10. MARTS 2021.

Midt i den meget kolde periode denne vinter besøgte jeg Ringe Sø på Midtfyn den 14. februar 2021. Søen var frossen, dog var der en mindre våge hvor der rastede en del fugle i. Her fandt jeg en spændende måge som var ringmærket samt farvemærket og som stammede fra Polen. Umiddelbart lignede den en fin 3k Kaspisk Måge, men den fremviste visse ting der kunne tyde på den måske var en hybrid mellem Sølvmåge og Kaspiske Måge (læs opslag fra den 14. februar 2021 her på bloggen). Jeg har nu modtaget oplysninger fra Polen vedr. ringmærkningsdata. Fuglen er ringmærket som pullus i det SØ-lige Polen i en Kaspisk Måge koloni den 1. juni 2019 og regnes derfor som en Kaspisk Måge af polakkerne . Jeg tillader mig dog fortsat at stille spørgsmål ved om det er en ren fugl, da jeg fx. fortsat ikke er begejstreret for de striber den har i hovedet. Jeg vælger derfor ikke at bestemme denne fugl til hverken det ene eller det andet. Umiddelbart er den aldrig blevet aflæst andre steder end ved Ringe Sø. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

To be or not to be !!!.  Kaspisk Måge eller Cactus med polsk ring (P:Z51). Ringe Sø den 14. februar 2021.

P:Z51 er ringmærket i Wydra, Jeziórko, Grebów den 1. juni 2019.