FØRSTE VINTERFUND AF SPLITTERNE PÅ LANGELAND VED BARAGER NEBBE DEN 26. FEBRUAR 2021.

Igen tilbragte jeg en lang feltdag på Langeland og vejret var atter skønt. Det var lidt mere blæsende i dag fra en vestlig retning og det føltes heller ikke længere så varmt som de to forrige dage… men der var nu alligevel ikke grund til at klage. Jeg tjekkede atter Bagenkop først uden der kom meget andet ud af det end de 2 faste Kaspiske Måger (4k og 2k). Ristinge Hale måtte opgives det var nemlig ikke til at trække vejret derude da der blev kørt gylle ud… så jeg forlod en masse måger uden at få dem tjekket suk suk. Herefter gik turen til Barager Nebbe og igen var det østkysten der reddede dagen med hele 4 rastende Splitterner. To af fuglene var i fuld sommerdragt mens de andre to fortsat havde hvid pande. Det var både mit første vinterfund samt det første for Langeland, hvor arten aldrig er registreret tidligere end den 3. marts (2020) ifølge DOF-Basen. Kort efter jeg havde fundet dem kom Peder Rasmussen forbi og jeg kunne straks vise ham dette eksklusive vinterfund. Ellers bød området på 1 4k Kaspisk Måge som var ny for mig plus lidt vadefugle i form af 11 Strandskader, 2 Storspover, 6 Sandløber, 7 Stor Præstekraver samt 11 Rødben. Lidt spøjst kom der også en indtrækkende Rød Glente som fortsatte mod SW. Inden jeg kørte hjem genfandt jeg også den Sortstrubede Bynkefugl han ved Spodsbjerg som jeg fandt i går. Det er sgu fedt at man er blevet en Østkyst Hustler Birder på sine gamle dage !!.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Første vinterfund af Splitterne på Langeland. Barager Nebbe den 26. februar 2021.

Samme Splitterne som på forrige billede hvor fuglen nu får et fortjent hvil. Barager Nebbe den 26. februar 2021.