DEN HVIDE MÅGE I ODENSE HAVN DEN 7. FEBRUAR 2021.

Sidst på eftermiddagen var jeg sammen med Laila taget til Odense havn og kigge lidt måger igennem. Der var faktisk temmelig godt med fugle, der enten stod på isen eller lå i vågerne hvor de pillede snegle langs kajen. Pludselig dukkede der en næsten helt hvid Sølvmåge op, en fugl jeg faktisk tror jeg har set samme sted for mange år siden. Et splitsekund når man at tro at man lige har fundet en “god” måge, men så slutter festen også. Det drejer sig om en adult leucistisk Sølvmåge, som på afstand godt kan minde om noget Gråmåge eller Hvidvinget Måge. De to yderste svingfjer har et fint brunt skær men ellers fint tegnet som hos en normal Sølvmåge. De resterende svingerfjer er helt hvide. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Denne adulte leucistiske Sølvmåge er ringmærket på højre ben med en stålring som jeg desværre ikke kunne aflæse pga. afstanden til den. Odense Havn den 7. februar 2021.

Bemærk at p10 og p9 ser helt normale ud, dog er fjerene brunlige og ikke sorte som hos en normalt farvet fugl. Odense havn den 7. februar 2021.

Det brunlige skær på p10 og p9 ses også fint fra undersiden. Odense havn den 7. februar 2021.