LOOKING BACK GRØN BIÆDER JULI 1998, DEN 18. DECEMBER 2020.

Af de fuglearter jeg har set i Danmark er der især to som var i kategorien mega drømmearter… Den ene var Guldrossel og den anden var Grøn Biæder. Og her følger historien om den sidstnævnte. Efter flere dage til “stammefest” ved Ringe Festivalen, hvor mobilen havde været slukket, tændte jeg den atter på Lillebæltsbroen, da jeg var på vej tilbage til Tipperne, hvor den igen stod på fugletællinger. Jeg havde dårlig nok tændt for mobilen før min gode ven og kollega fra Tipperne Ole Amstrup ringede og sagde med rystende stemme der rastede en GRØN BIÆDER ved Husby Sø. Vi aftalte at mødes hvor den var set og jeg gassede lidt ekstra op under fronthjelmen. Selvfølgelig kom vi for sent… fuglen var forsvundet mindst en time før jeg ankom…. øv, Som tiden gik forsvandt de andre fuglefolk undtagen Ole og jeg vi ville ikke erkende nederlaget. Vi kørte rundt i området på må og få uden at vi kunne finde den… Pludselig ringede Ole og jeg troede et sekund han havde fundet den, men han ville blot fortælle den havde været i klokken 16 pressen og han ville nu køre tilbage hvor den var fundet og høre om den også var med i klokken 17 pressen. Mens han sidder der og venter i bilen kommer den pludselig flyvende lige forbi hans bil…. chok !!!!. Da han ringer er jeg virkelig ikke i tvivl om at han har fundet den… Han råber som en sindsyg GRØN BIÆDER med en kraft flere gange som om jeg er døv. I mens råber jeg ligeså højt i mobilen HVOR HVOR !. Efter utrolig meget lange nanosekunder finder en af os ud af at tide stille og så går budskabet endelig igennem og få minutter senere står vi sammen og nyder fuglen… og nu er vi helt stille… det var en af de rigtig dyre fugle. Det er foreløbig den sidste der er set i Danmark, så det må snart være på tide der kommer en ny.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Jeg havde så meget bukkefeber da den landede lige ved siden af min bil, at jeg næsten ikke kunne holde mit kameraudstyr stille. Husby Sø den 6. juli 1998.