SENT GENNEMTRÆK AF KASPISKE MÅGER PÅ LANGELAND DEN 9. DECEMBER 2020.

November og nu også december byder på mange flere kaspiske Måger end jeg nogensinde har oplevet før så sent på sæsonen. Det er muligt vejret er trist, men for pokker jeg nyder dette flotte gennemtræk af min ynglingsmåge. Samlet så jeg 16 forskellige fugle i de to havne tilsammen, hvilket jeg aldrig havde troet jeg skulle opleve i december, hver havn fik 8 fugle. I Bagenkop var fordelingen 1 4k+ (ny), 2 3k (de sædvanlige gengangere), 1 2k (også en fast gengangere, som dog har været forbi Spodsbjerg et par gange) samt 4 1k (2 gengangere og 2 nye). En af de hybridtyper som jeg synes der har været en af årets mest spændende måger en fugl som jeg fandt den 27. november 2020 var atter tilbage. Sådan en fugl kunne måske opstå gennem et hybridpar af Kaspisk Måge og Sølvmåge, hvor deres afkom så igen når de var ynglemoden fx. igen så har ynglet med en Kaspiske Måge ? …. 

Herefter gik turen til Spodsbjerg hvor jeg ankom først på eftermiddagen hvor jeg havde en aftale med Mogens Majland om at kigge lidt måger sammen. Det tog os ikke mange minutter før vi havde hele 8 forskellige fugle (godt kæmpet Mogens!), hvoraf dog kun en var ny for 2020. Fordelingen var 1 3k (genganger) samt 7 1k (1 ny), flere af de unge var ikke de samme som Kjeld og jeg så i går, så de seneste dage har der mindst været 20 forskellige fugle i de to havne tilsammen.

Aflæsninger af Kaspiske Måger i Spodsbjerg  havn: (VLHK).

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Klassisk position når en Kaspisk Måge deler en verbal røvfuld ud !… Stemmen brøler for vildt gennem havnen. Bagenkop den 9. december 2020.

En 4k+ type af Kaspisk Måge med relativt lyst øje. Bagenkop den 9. december 2020.

Igen vil jeg bruge Jens Kirkeby`s vise ord og bare sige man kan kalde denne måge lige hvad man vil, den er nemlig ligeglad !!. Derfor skal denne smukke og total udfordrende måge opkaldes efter min ven Jens… Kirkeby`s Gull. Bagenkop den 9. december 2020.