BRUNDROSSEL VED SORTHAT ODDE PÅ BORNHOLM DEN 3. NOVEMBER 2020.

Jeg havde ikke forestillet mig jeg kunne overtales til at tage til Bornholm efter en sjælden fugl igen, noget jeg ikke havde gjort siden juli 1990 hvor jeg tog til Snogbæk og så og hørte en fremragende Vandsanger. Men Laila Neermann fik solgt ideen i flot sælgerstil og inden jeg så mig om stod jeg på denne smukke Ø sammen med Laila hertil formiddagen. Selv om vi først kom et par dage efter fuglen var blevet fundet og den største menneskemasse fra hele landet havde været forbi, så var den fortsat fint besøgt. Vi så fuglen med det samme da vi ankom og nød den i små to timer sammen med forskellige gamle venner. Ellers tjekkede vi mange forskellige steder på Øen og fik set en fin stak fugle, bla. 2 adulte Kaspiske Måger ved Nexø Sydstrand. Inden vi tog hjem tog vi atter forbi Sorthat og det gav bla. en fin 1k rastende Sorthovedet Måge. Denne måge er fortsat fåtallige på Bornholm og var således den første på Øen siden oktober 2018 i følge DOF-Basen.

Foto: Laila Neermann, Copyright.

Hitglæde. Sorthat Odde, Bornholm den 3. november 2020.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

På trods af kraftig vind foragerede den smukke drossel helt ude ved kysten i det opskyllede tang. Sorthat Odde, Bornholm den 3. november 2020.

Den kunne også godt gemme sig lidt i vegetationen, men det skete heldigvis sjældent. Sorthat Odde, Bornholm den 3. november 2020.