MIT FØRSTE “BRYN” PÅ LANGELAND DEN 30. SEPTEMBER 2020.

På trods af manglende måger i dag på Langeland var det alligevel en rigtig god dag… Efter et par næsten “frugtløse” besøg i Bagenkop havn, som blot gav en 1k genganger Kaspiske Måge, ville jeg lige tjekke Klise Nor for om der evt. kunne raste lidt måger der. Der var mega mågetomt, men 6 trækkende Sølvhejre samt min første Store Tornskade i efteråret var jo fine arter. På vej tilbage mod Bagenkop tog jeg et stop ved et krat jeg har tjekket flere gange i år uden de store resultater.. Men jeg var næsten ikke kommet ud af bilen før der var et kaldende “Bryn” inde fra det tætte store krat.. Jeg rev min mikrofon frem og nåede at få optaget et enkelt halvt kald da den kaldte anden gang. Jeg fik den aldrig at se eller høre igen på trods af jeg brugte flere timer ved krattet i to omgange… Jeg underrettede lokale Søren Bøgelund som åbenbart var så utrolig heldig at genfinde den efter jeg var kørt !!. Det er den første sibiriske phyll jeg har på Øen og i det gamle Fynske Amt. Så selv om jeg har set og ringmærket en del på de klassiske steder på den Jyske Vestkyst samt ChrØ var jeg lige så glad for denne lille oplevelse som da jeg så arten første gang for 32 år siden ved Blåvand. På hjemturen smuttede jeg forbi Spodsbjerg havn som også kun bød på en 1k Kaspisk Måge som iøvrigt også var en ganganger (VLCH) som ellers havde været væk nogle dage. 

Aflæsninger af Kaspisk Måge i Spodsbjerg havn (VLHC).

Foto og Lydoptagelse: Henrik Knudsen, Copyright.

Hvidbrynet Løvsanger høres svagt kalde efter et sekund, det kræver dog man har tændt høreapparatet hvis man lige skal kunne fornemme det. Mellem campingpladsen og Klise Nor den 30. september 2020.

Stor Tornskade. Klise Nor den 30. september 2020.