SÅ BLEV DE 300 FUGLE RUNDET PÅ LANGELAND I 2020 OG DER VAR OGSÅ EN SPÆNDENDE SIDEGEVINST DEN 18. AUGUST 2020.

Det blev til endnu en af de mere spændende dage med Mågerne på Langeland … Især Bagenkop havde fået lidt ekstra Kaspiske Måger ind i dag, det blev til ikke mindre end 20 juvenile fugle. Flere fugle som jeg havde set tidligere var kommet tilbage, det galt både farvemærkede ( VLHL, VLHM, VLHK og P3R4) og ikke mærkede fugle. Af de 20 juvenile fugle var der dog forsat 5 nye for sæsonen. Ellers blev det til de 2 hyppige 3k fugle samt den 2k som har været her ret fast siden medio juli 2020. I går efterlyste jeg 2k Middelhavssølvmågen (VLHH) som jeg ikke havde set et par dage, men i dag var den atter på banen, så fedt den fortsat er glad for at opholde sig i Bagenkop. I går skrev jeg også jeg aldrig havde hørt den 2k fugl som jeg længe har ment er en en hybrid mellem Kaspisk Måge og Sølvmåge kalde som Kaspisk Måge… I dag kom den så for første gang nogensinde med 3-4 typiske kald som lød perfekt for Kaspisk Måge !!!. Jeg tillader mig dog fortsat at være i tvivl om den er ren, jeg har jo hørt flere juvenile hybridkandidater mellem Kaspisk Måge og Sølvmåge kalde som Kaspisk Måge i denne sommer. Så ikke for at være stædig eller ikke vil indrømme jeg måske har taget fejl, så vil jeg fremover lade denne fugl være ubestemt. Heldigvis har den nu været her siden foråret 2020 og jeg har derfor gode chancer for at følge dens dragtudvikling fremover og derved måske kunne bestemme denne fugl med sikkerhed… det bliver spændende. Dagens høst i Bagenkop blev på i alt 23 forskellige fugle. Herefter gik turen til Spodsbjerg , hvor der var godt med måger…. bare ikke mange Kaspiske Måger. Helt forgæves var det dog ikke da det blev til 4 i alt, hvoraf de 3 var nye for for sæsonen. De nye var ikke overraskende juvenile fugle. Mens dagens 4. fugl var den 2k som Kjeld Petersen og jeg ringmærkede tidligere på sæsonen, men som jeg ikke havde set siden vi fangede den den 12. august 2020. Samlet bød dagen altså på 27 forskellige fugle i de to havne til sammen, hvoraf 8 var nye for 2020. De nye fugle betød jeg kom op på 303/306 forskellige fugle i 2020 på Langeland, hvoraf de de 233 er ungfugle som alle er set siden 10. juli 2020. 

Og så tilbage til Bagenkop hvor jeg løb ind i noget der kan kaldes en god sidegevinst… En juvenil Sildemåge som jeg synes ligner en god kandidat til en Baltisk Sildemåge. I første omgang rastede den alleryderst ude på stenmolen sammen med en juvenil Kaspisk Måge og jeg frygtede allerede jeg aldrig ville få set den godt som det plejer at være med Sildemågerne i havnene på Langeland. I første omgang var den total upåvirket af jeg forsøgte mig med noget brød…. Men et godt trick er så at kaste brød ud i et meget hurtigt tempo, det pisker ofte stemningen op hos de måger der venter på brød og det fanger ofte de andre mågers opmærksomhed. Og heldigvis kunne den heller ikke stå for denne fristelse og den landede derefter lige midt i orkanens øje. Senere fik jeg også set den i inde i havnen, her blev den dog ikke så længe.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

En af dagens 8 nye juvenile Kaspiske Måger som var med til, at jeg fik rundet de 300 individer i 2020. Spodsbjerg havn den 18. august 2020.

Efter et par dages fravær var 2k Middelhavssølvmågen heldigvis tilbage. Bagenkop den 18. august 2020.

Denne smukke lille juvenile Sildemåge passer umiddelbart fint på en Baltisk Sildemåge. Bemærk, lille due rundt hoved med mørk maske, lille slankt næb, mørk fugl med flotte hvide kanter, tertiærer med smalle hvide kanter som hos en Kaspisk Måge. Bagenkop havn den 18. august 2020.

Den hvide bug står i fin kontrast til den ellers mørke overside. Den mangler generelt helt det mere brunlige indtryk de vestlige Sildemåger efterlader. Fuglen er sendt videre til andre mågefolk i den store verden for at høre deres mening. Bagenkop 18. august 2020.