RINGMÆRKNING AF KASPISKE MÅGER OG MIDDELHAVSSØLVMÅGE PÅ EN NY HISTORISK DAG FOR LANGELAND DEN 9. AUGUST 2020.

Jeg fik en af mine mest mindeværdige dage og oplevelse(r) med de Kaspiske Måger på Langeland i dag på flere måder. Jeg havde aftalt at mødes med Kjeld Petersen først i Bagenkop havn og senere i Spodsbjerg havn, hvor han ville forsøge at fange og farvemærke nogle af de mange kaspiske Måger der opholder sig i disse havne. Kjeld Petersen er en af de mest erfarende ringmærkere der er i Danmark med over 250.000 ringmærkede fugle !. Han er især interesseret i at mærke måger og har allerede fanget over 100 Kaspiske Måger i Danmark. Kjeld fik demonstreret sin evner på bedste vis endda på en dag hvor mågerne ikke var nemme at arbejde med. I Bagenkop fik en juvenil Kaspiske Måge ring på og desuden blev 2k Middelhavssølvmågen også mærket. Senere tog vi til Spodsbjerg havn hvor det blev til yderligere to mærkede juvenile Kaspiske Måger. Det giver en ekstra dimension at man nu for alvor kan følge lokale fugle samt håbe på de før eller siden bliver meldt andre steder fra i verdenen. Og så må jeg bare sig jeg var dybt imponeret over Kjeld Petersens professionelle arbejde og hans hensyntagen til fuglene… Et 12 tal herfra.

I Bagenkop havn havde vi i alt 11 Kaspiske Måger hhv, 9 juvenile, 1 2k og 1 3k… På trods af det pæne antal kunne jeg kun presse en ny juvenil ud af det i dag… men alt nyt er godt nyt i dette tilfælde. 2k fuglen var den sædvanlige og 3k fuglen var den der dukkede op i går. Kjeld har tidligere på sæsonen allerede fanget en juvenil Kaspisk Måge i havnen (V.LAH) som også var på plads i dag. Spodsbjerg havn bød på 6 fugle hhv. 5 juvenile og den 2k som som er ret stedtro (først set i Bagenkop). Blandt de 5 juvenile var de 3 nye, så her var andelen noget bedre end i Bagenkop, med det billede kender jeg efterhånden, at de skiftes til at være gode. 

Det er nu præcis en måned siden jeg opdagede min første juvenile Kaspiske Måge i år, da jeg havde min tidligste nogensinde i Danmark den 10. juli 2020 i Spodsbjerg havn. Siden er det gået stærkt og i Bagenkop havn og Spodsbjerg havn har jeg nu samlet registreret 142/145 juvenile forskellige individer !. (se tidligere opslag med forklaring på hvordan talene skal tolkes). Dagens nye fugle var med til at bryde yderligere en grænse for mig personligt, da jeg fik rundet de 200 forskellige individer på Langeland i 2020. Helt nøjagtigt er jeg nået op på 201 forskellige fugle, så nu skal der arbejdes på at nå de 300 fugle som mit næste delmål i forsøget på at bevise, at denne art er total overset på Langeland og måske evt. i det øvrige Danmark.

Data: Henrik Knudsen, Copyright

Bagenkop havn: Kaspisk Måge 134.

Ad 4K+ 4K 3K 2K Juv/1k
7 2 2 11 30 82/85

Spodsbjerg havn: Kaspisk Måge 68.

Ad 2K Juv/1k
1 5 62

Siø: Kaspiske Måge 1.

2K
1

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Afvigende juvenil Kaspiske Måge. Har evt. måske noget at gøre med hvad den har fået at spise (personlig meddelelse Hans Larsson) Billedet er taget i Bagenkop havn i går den 8. august 2020, men den var også på plads i dag.