IGEN EN INDBRINGENDE TUR TIL DE LANGELANDSKE HAVNE DEN 3. AUGUST 2020.

Da dagens arbejde var afsluttet tog jeg endnu af mange mågeture her i 2020 til Langeland. I Bagenkop virkede mågerne lidt sløve og der kom ikke rigtig nogen ind her om eftermiddagen hvor jeg kom forbi. Men det var ellers ikke noget problem at se nogen Kaspiske Måger, da der var masser af rastende fugle i havnen samt  ude på stenmolen. Endnu en juvenil fugl havde fået en gul ring på af Kjeld Petersen (V.LH8), denne kunne jeg straks genkende, da den havde været flere dage i havnen inden den var blevet mærket. De to andre mærkede fra de seneste to dage var også på plads i dag. Blandt dagens 8 juvenile Kaspiske Måger (som kunne ses på engang) var der 2 nye til “samlingen”. Derudover var 4k+ fuglen på plads for 3. dag i træk. Jeg fandt også 2k Middelhavssølvmågen (13. juli 2020) samt 2k hybriden fra foråret mellem Kaspisk Måge og Sølvmåge. 

Spodsbjerg havn var straks mere levende med aktive og aggressive Måger og det blev kun bedre af at der kom en fiskekutter ind med en større flok måger efter sig. Hele 7 juvenile Kaspiske Måger blev det til og af dem var de 4 nye, så meget tilfredsstillende. Her aflæste jeg endnu en af Kjeld Petersens ringmærkede Kaspiske Måger (blå ring V.5T7). Nu må vi se om den er mærket i Spodsbjerg eller Bagenkop. Samlet blev det til 16 fugle på Langeland og heraf var de 6 nye for mig. I øvrigt så jeg en rastende Sølvhejre ved Løkkeby plus lidt unger af Rødrygget Tornskade i samme område, som er lige nord for havnen.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Middelhavssølvmåge i al sin pragt (2k). Bagenkop havn den 3. august 2020.

Juvenil Kaspisk Måge. Spodsbjerg havn den 3. august 2020.