FANTASTISK SANGOPLEVELSE MED PIROL I ØSTERSKOV PÅ LANGELAND DEN 12. JUNI 2020.

Det er går jo sjældent som man planlægger… jeg besøgte egentlig Østerskov for at forsøge at høre om jeg kunne høre eller se den Turteldue jeg hørte sammen med Laila Neermann den 10. juni. Men jeg var ikke lige mere end kommet ind i skoven før jeg hørte en Pirol give nogle svage strofer fra sig. Mens jeg vente på om den ville sige mere var der kommet to andre fuglefolk som også havde hørt den. Mens vi snakkede en halv times tid sagde den ikke mere, men efter vi skiltes hørte jeg den pludselig lige bag mig og det blev starten på en af de bedste sangoplevelser jeg har haft med arten nogensinde. Den var konstant aktiv i godt 30 minutter, hvor sangen blev blandet med kald.. Heldigvis kunne oplevelsen deles med to andre fuglefolk fra Rudkøbing, som var utrolig hensynsfulde og afventende så jeg kunne få sangen optaget uden snak og bevægelse… tusind tak for det.

Det kan lige tilføjes der er ikke brugt nogen form for playback, da det drejer sig om en ynglefugl.

På de 3 optagelser høre man kaldet bedst på optagelse 2.

Lydoptagelse: Henrik Knudsen, Copyright.

Lyd 1.

 

Lyd 2.

 

Lyd 3.