TJEK AF TRÆKKENDE MÅGER PÅ SYDLANGELAND DEN 1. APRIL 2020.

Jeg havde besluttet mig for en morgen, hvor jeg ville kigge alle de trækkende Måger igennem og samtidig holde lidt øje med det øvrige træk ved kysten af Sydspidsen på Langeland.. Især i starten af morgen kom der en del trækkende Måger, primært Sølvmåger og Svartbage.. De fleste fugle kom så de kunne tjekkes for min targetart Kaspisk Måge… og efter en halv time kunne jeg plukke en Kaspiske Måge. Det var en 2k som i første omgang kom lidt langt ude, men heldigvis blev den tiltrukket af kysten og kom lige forbi hvor jeg sad og kiggede inden den forsvandt mod SØ. Det blev dagens eneste Kaspiske Måge, men så kunne jeg istedet glæde mig over mange indtrækkende Bramgæs og et stabilt Ederfugltræk.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Det var et temmelig stort eksemplar denne 2k Kaspiske Måge… så det må have drejet sig om en han. I 2020 har jeg nu set 19 forskellige Kaspiske Måger på Langeland, hvoraf de 13 er helt nye fugle, altså ikke gengangere fra 2019. 

Bemærk hvor påfaldende lille hovedet ser ud hos denne art… markant anderledes jizz i forhold til Sølvmåge.