BIZAR OPLEVELSE PÅ SIØ DEN 14. MARTS 2020.

Ofte går snakken blandt fuglefolket når de køre på en sjælden fugl, at de håber at være fremme inden fotograferne dukker op pga. de presser fuglene for at få det gode foto…. Om det er en berettiget kritik ved jeg ikke, selv om jeg var lige ved at tilslutte mig denne påstand i dag. Vi bor alle i et glashus og skal være forsigtige med kritik af andre, jeg har helt sikkert også begået fejl i mine over 35 år som ornit. Men det jeg oplevede i dag på Siø overgår næsten alt hvad jeg har oplevet af ligegyldighed/arrogance og mangel på respekt for fuglene. Mens jeg sad i min bil og kiggede på mange tusinde Bramgæs som gik ganske roligt og fouragerede, opdagede jeg en bil 500-700 meter længere nede af grusvejen. Det viste sig at være en fuglefotograf, da han pludselig stod ud af bilen og begyndte at tage billeder af gæssene. Jeg kiggede lidt bekymret på fuglene som begyndte at strække hals, men heldigvis hoppede vedkommende hurtigt ind i bilen igen… og jeg regnede med at alt var ok igen. Men men… nu valgte vedkommende at køre ned til mig og parkerede sin bil lige foran min bil. Heldigvis var gæssene forsat rolige, men vedkommende valgte nu atter at stå ud af bilen og gå hen til mig. Herefter åbnede han døren i passagesersiden i min bil for at spørge hvor mange fugle jeg troede der rastede på marken… Jeg kiggede temmelig forundret på vedkommende og i næste sekund lettede alle gæssene. Så styrter manden tilbage til sin bil og begynder at fotografere de flyvende gæs, mens min bildør forsat står åben. Da fuglene er ved at forsvinde kommer han tilbage med et stort smil. Jeg prøver ganske roligt at spørge om han synes det var en god ide at skræmme fuglene samt ødelægge min oplevelse… hvortil han blot bemærker, at jeg fik en flot oplevelse med de flyvende fugle. Det er lige før dampen nu står ude af ørerne på mig, men jeg behersker mig og beder ham pænt lukke min dør da vi ikke har noget at snakke om. Jeg vælger at tro på, at der ikke er mange af hans slags blandt fuglefotograferne i Danmark…. ellers er der plads til en debat om hvordan man skal opføre sig.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

“Min flotte oplevelse med Bramgæssene på Siø”