DER ER BLIVER FÆRRE OG FÆRRE MÅGER I BAGENKOP HAVN DEN 3. FEBRUAR 2020.

De seneste dage har jeg været en del i havnen og man kan desværre allerede mærke det fiskestop der gik i gang fra den 1. februar begynder at have en effekt på antallet af Måger i havnen… jeg havde aldrig troet jeg skulle begynde at interesserer mig for fiskekvoter… Der har ikke været meget at tjekke, flere af de faste Kaspiske Måger har jeg ikke set i flere dage… Det er super ærgerligt, da jeg derved mister muligheden for at følge de forskellige dragter, især ærgerligt hvis de 2 faste fra hhv. november og december 2018 forsvinder. Viking Mågen vil jeg godt nok også savne hvis den belsutter sig for at finde et bedre sted. På trods af få fugle havde jeg 3 Kaspiske Måger, hvoraf der var en ny fugl i form af en 4k+. Men det var et kort ophold den tog sig, jeg havde den blot i 2 minutter, så forsvandt den ud af havnen for ikke at blive set igen… I 2020 har jeg set 16 forskellige fugle, hvoraf de 10 er helt nye for vintersæsonen 2019/2020. Fordelingen har været følgende; Adult: 6, 4k+: 1, 4k: 2, 3k: 3 og 2k: 4. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Selv om der er færre fiskerester at slås om, så skulle Viking Mågen alligevel have lidt at drikke…