LILLE… MEGET LILLE MØRKØJET SØLVMÅGE TYPE, RINGE SØ DEN 22. JANUAR 2020.

Indimellem dukker der bare noget op, hvor man tænker hhmmm hvad er nu lige det for noget… Mens jeg stod og kiggede på de Kaspiske Måger i søen den 22. januar 2020… svømmer der pludselig en Måge rundt foran mig som ødelægger mit verdensbillede, for det er nemlig det der ofte sker når man kigger på Måger. En lille og meget rundhovedet Sølvmåge med mørkt øje og med et svagt bånd på p5. Hvorfor har sådan en fugl flere ligheder med en Kaspisk Måge og så alligevel ikke er sådan en ?. Flyder der gener fra en Kaspisk Måge i den ?.. jeg ved det ikke, men jeg er fascineret af der dukker sådanne fugle op.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Denne Sølvmåge type var ikke meget større end de Stormmåger der også var omkring den.. Dens hovedfacon var meget rund og desuden var hovedet påfaldende lille, men passede fint til kroppens størrelse. Bemærk det meget mørke øje, hvilket dog ofte ses i varierende grad hos vores Sølvmåger. Næbbet var utrolig spinkelt og kort, men selve formen mindede ikke rigtig om Kaspisk Måges, men mere om Sølvmåge. Men sammenlignet med de andre Sølvmåger den lå sammen med virkede det grotesk lille og afvigende… men igen passede fint til fuglens størrelse.

Bemærk svagt men tydeligt bånd på p5 som var bredest på inderfanen… Benene virkede ret korte.

I Mågeverdenen og min verden behøver man ikke at bestemme alle Måger man støder på med knusende sikkerhed… Men man kan undres og iagttage, men der er ingen grund til at skide på bestemmelsen !!.