SKØN EFTERMIDDAG MED DE MIDTFYNSKE GLENTER DEN 20. JANUAR 2020.

Det er ikke meget jeg har besøgte de overnattende Glenter på Midtfyn, men i dag gjorde jeg for alvor et ihærdigt forsøg på at få det hele med, så jeg var allerede på plads klokken 15… nok lidt tidligt, men allerede omkring klokken 15.40 var de første 9 Røde Glenter samt den Sorte Glente gået til overnatning… hvor fantastisk man kan se Sort Glente om vinteren i Danmark. Selv om det var et par råkolde timer var det en fed og stemningsfuld aften. Der blev ved med at komme Glenter til overnatning og bedste som jeg troede det var slut lettede de pludselig fra skoven, således kunne jeg se 21 fugle på engang og med et kig ud over landskabet kom jeg op på 27 Røde Glenter samt 1 Sort Glente. Den milde vinter gav også en Hvid Vipstjert, lidt spøjst sidste jeg sad samme sted og tjekkede Glenterne havde jeg en Bjergvipstjert.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Her ses 3 Røde Glenter sammen med den Sorte Glente.

Der var ikke megen lys at arbejde med, men det skulle være til at se det er en Sort Glente der hænger nederst på billedet.