SMUK DAG I ØHAVET, HVOR BEGGE HAVNE BLEV TJEKKET EN SIDSTE GANG I ÅR DEN 30. DECEMBER 2019.

Da solen kom igennem og havde brændt skyerne og disen af var jeg hurtigt afsted… Jeg skulle alligevel lige prøve en sidste gang om der ikke kunne presses mere ud af mågerne… Men det blev ved gamle kendinge og i dag var det kun i Bagenkop de var hjemme, her var en 2k “Store” samt en 1k. “Spods” på plads. Herefter gik turen til Spodsbjerg… et besøg jeg godt nok fortrød, da en yngre mand fra en kutter syntes det var sjovt at smide et kanonslag 15 m foran mig, og her i skrivende stund lyder det forsat som om jeg har pibelyden fra et prøvebillede fra et TV inde i mit venstre ører… Men lige inden det skete tjekkede jeg syd for havnen nede ved Drejet, her kunne 4 Sandløbere nydes på tæt hold… det er det bedste sted at lede efter denne art i Øhavet om vinteren.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspisk Måge 1. vinter “Spods”. Bagenkop havn den 30. december 2019.

Altid et “vågnet øje”…..Drejet syd for Spodsbjerg er det bedste sted at se efter Sandløber på Langeland… I dag den 30. december kunne 4 fugle nydes på klos hold.

Selv om de i vanlig Sandløber stil var søvnige, så kunne man da godt lige stikke næbbet frem for en kort bemærkning.