LAST MINUT…NY 2K KASPISK MÅGE I SPODSBJERG HAVN DEN 29. DECEMBER 2019.

jeg tog en mindre tur til Spodsbjerg havn i håb om at kunne pynte lidt på årstotalen af Kaspisk Måge, det er jo ved at være sidste chance…. og heldigvis var der lidt måger at tjekke i dag.. I første omgang få i havnen, men langt ude kom to kuttere nærmere med en spand måger efter sig. Skopet blev indstillet, mens de lokale havnefolk kiggede lidt skeptisk til. For ganske nylig blev jeg opsøgt i en østfynsk havn, hvor de lidt nervøst spurgt indtil om jeg kom fra fiskerikontrollen !.  Heldigvis ikke mit bord, only Gulls on my mind og alle var i godt humør igen…. Ret hurtigt langt ude spotter jeg en Kaspisk Måge imellem de andre måger, en fin 2k… så var det bare om at vente og håbe den ville med ind og efter godt 45 minutter kom den ganske smukt med ind… 

På vej hjem i højt humør kunne jeg lige nå at tjekke Lunkebugten inden jeg skulle se Liverpool i flimmerkassen… Et fint pitstop, som gav en fin Hvidklire, hvilket er ved at være en fast tradition med overvintrende fugl i det område… måske den samme der vender tilbage år efter år. Desuden hele 40 Rødben og 32 Silkehaler kom også i notesbogen i samme område… fin afslutning på en lidt grå søndag i Øhavet. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Efter langt tids venten kom den på fotoafstand…Bemærk den røde cirkel på billedet… det er dagens 2k Kaspiske Måge i midten af denne.

Bemærk hvid “prik” i p10.

Bemærk næsten ren hvide undervinger.

Fuglen er en 2. vinter, for mig den smukkeste dragt hos denne art.

Så bliver det ikke mere pædagogisk… Her har vi det hele… rundkreds, te, kinasko, lilla ble om halsen og fælles krammer mens Lasse og Mathilde spiller Fyn er fin!! .. God sammenligning med Sølvmåger i forskellige aldersklasser… så er der lektier til læserne.

Dagens sjældne fugl gjorde alt for at gemme sig… Hvidklire er ved at være en årlig og fast gæst i Lunkebugten gennem hele vinteren.