ADULT VINTER FORSKELLE MELLEM KASPISK MÅGE OG SØLVMÅGE DEN 25. DECEMBER 2019.

Især i starten af vinteren er det nemt at plukke de adulte Kaspiske Måger ud, da deres hvide hoveder lyser godt op. Som huskeregel kan man tænke på Nordlig Halemejse, mens man tænker på Sydlig Halemejse omkring vores “egne” Sølvmåger. De Kaspiske Måger har nogle få distinkte streger, som på afstand er usynlige, mens Sølvmågerne er smurt ind i forskellig grad af grå striber. Men vær opmærksom på fra sidst i december så kan flere Sølvmåger allerede være i sommerdragt og ha`hvidt hoved.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

I det her tilfælde kan de to arter skelnes bare på hovedet… Billedet stammer fra den 13. november 2019. Iøvrigt kan det bemærkes det er “Smukke Laila” som jeg skrev om i forrige opslag, hvor denne fugl var i sin 1. sommer.  Sikke en forvandling.