MENS VI VENTER PÅ SOMMEREN – 1. SOMMER KASPISK MÅGE DEN 25. DECEMBER 2019.

For nogle dage side var jeg i de gamle arkiver og faldt over flere gamle billeder som nok aldrig ville ha´ set dagens lys igen… og det er jo altid sjovt at gense noget man næsten har glemt. Især synes jeg det var spændende at gense to billeder af to 1. sommer Kaspiske Måger, en dragt man ikke ser så tit, da ikke ret mange er opmærksomme på måger i juni.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

De første to billeder er af det samme individ og stammer fra 26. juni 2013. Selve fjerdragten ser meget rodet ud, men bemærk det lille hvide hoved, som er aflangt med et fint slankt og lige næb. Man bemærker også straks de lange ben.

Det andet individ viser “Smukke Laila” fra Ukraine som ankom i efteråret 2012 og tilbragte hele sin “ungdom” i havnen lige til hun blev adult og klar til at yngle. Herefter trak hun væk, men kommer forsat tilbage hver vinter…. Og den opmærksomme læser ved jo at jeg allerede har genfundet hende igen i november 2019. Billedet stammer fra samme dag som det første indvid her i opslaget den 26. juni 2013. Også denne fugls fjerdragt ser forfærdelig ud på denne tid af året. Mens jizz, næb og alt for lille hoved i forhold til krop gør det relativ nemt at plukke denne art ud i forhold til Sølvmåge.