LILLE FLUESNAPPER 1K. FRA BLÅVAND I PERIODEN 2014-2016..

Dykkede lige lidt ned i arkivet og kiggede lidt videre på Lille Fluesnapper som jeg har ringmærket en del af i Blåvand. De fleste unge (1k) fugle er meget nemme at kende i forhold til Tajgafluesnapper, de har næsten alle et gyldent skær over sig, dog er jeg ikke bekendt med hvordan en meget tidlig Tajgafluesnapper vil tage sig ud, den vil evt. nok også kunne have lidt gyldent over sig ?…  Men når man står med dem i hånden kan man straks tjekke overhaledækfjerne samt næbfarven… men især næbbet virker variabelt… Jeg vil her prøve at vise lidt forskellige eksempler på Lille Fluesnapper om efteråret samt en fugl som jeg er lidt i tvivl om.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Klassiske overhaledækfjer på Lille Fluesnapper. Blåvand den 8. september 2016.

Samme fugl ses her som på første billede. Bemærk en brunlig fugl med et gyldent skær på undersiden som er meget typisk for arten om efteråret. Næbbet har en klar rødlig kant på undernæbbet. Blåvand den 8. september 2016.

Endnu et eksempel på overhaledækfjer som er typisk for Lille Fluesnapper.  Bemærk også tegningen på tertialerne. Blåvand 16. september 2016.

Igen samme fugl fra den 16. september 2016 Blåvand. Denne her er i modsætning ti fuglen fra den 8. september lidt mere kølig farvet på oversiden, dog kan man tydeligvis se lidt gyldent på undersiden. Dog viser den her fugl helt mørkt næb, altså ingen lys næbbasis.

Her en 3. fugl som er en helt klassisk fugl fra Blåvand den 3. oktober 2016. Bemærk især overhaledækfjerne samt mere brunligt undernæb ved basis.

En mere ubehagelig fugl som jeg først er blevet opmærksom på nogle år efter jeg ringmærkede den. Her ses sorte overhaledækfjer samt sort næb. Fuglen har et svagt skær af gyldent på forflanke samt på struben. Oversiden på dette eksemplar er mere koldgrå end på de andre ungfugle jeg har vist…  Er det forsat bare en koldfarvet Lille Fluesnapper ?.. tjek iøvrigt også tertialerne. Blåvand den 5. september 2014.