FUGLE- OG NATURAVISEN FOR FANØ UGE 44 (28.10-03.11-2019)

En ugen som var lidt som en pose blandet slik… “man skyndte sig at spise de bedste ting først”.. men de fugle der kom i bogen de første dage af ugen fik de bred smil frem hos Fanø Fuglesstation… Mandagens bedste fugle dukkede faktisk allerede op om søndagen i uge 43, men nåede ikke med inden “redaktionen” havde lukket ned. Søren Brinch fandt en udsædvanlig sen Karmindompap ved Børsen… fuglen blev set over flere dage… dog forsvandt inden vi kom ind ind i november. Tirsdagen var dårligt nok startet før Morten Jenrich slog til med en smuk Dværgværling som han fangede og ringmærkede, hvilket var første ringmærkede for Fanø. Hønen holdte sig heller ikke tilbage denne tirsdag.. da det blev til 2 trækkende Krognæb, hvilket blot er andet fund for Øen. Gennem de seneste 14 dage har arten optrådt invasionsagtigt gennem Sverige med flere tusinde fugle og de er især også nået frem til det nordlige Jylland og Sjælland. Kim Fisher ville også være med og han fandt en af de smukkeste sibirisk småfugle, da han så en Fuglekongesanger ved Mindelunden … Ellers bød ugen på lidt Mosehornugler, mange Havørne samt en Rød Glente…

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Ung Karmindompap var kommet lidt på udebane… den burde på nuværende tidspunkt ha´ været i Indien hvor arten normalt tilbringer vinteren.

De første Silkehaler dukkede også op i uge 44… Denne her sad og rastede kortvarigt ved Sønderho Kirke.

Morgenstemning over Hønespidsen.

En ung Havørn kom tæt på ved Norddiget.

Mosehornugle over Hønen.

Efterårets anden Dværgværling på Fanø, men først ringmærkede nogensinde på Øen.

Frost og kold luft fra øst gav sidst på ugen smukt morgenvejr og forfrosne fuglefolk.