“BEVÆBNET MED UDSTYR”… MODERNE ORNITOLOGI DEN 12. AUGUST 2019.

Det første man bliver spurgt om hvis man har set noget spændende i dag… har du billeder  ?… og det er næsten ligegyldigt om man har set en Triel eller en Rødtoppet Fuglekonge… Jeg har været med i fugleverdenen før det blev allemandseje at have telelinser der kunne dokumentere hvad man havde fundet… og jeg savner faktisk tit den tid, hvor man ikke skulle minde om en kampsoldat… men blot havde sin kikkert med sig når man skulle ud… Men det er svært at gå mod strømmen, men jeg har på fornemmelsen vi bliver mindre dygtige til at iagttage, vi kigger ikke længere grundigt på fuglene, men skynder os bare at tage et billede… Faktisk blev jeg så træt af det, at jeg solgte mit udstyr… efter jeg engang kom hjem fra en 3 timers tur til Værnengene og havde taget en “million” billeder af en Sølvhejre og efterfølgende ikke kunne svare på om den var i sommerdragt eller vinterdragt til en kollegas store overraskelse som iøvrigt aldrig havde taget fotos… jeg havde ikke kigget på fuglen overhovedet… og jeg måtte vente en hel uge på at svare på dette spørgsmål, da billederne dengang skulle sendes til fremkaldelse…. Men jeg er hoppet på vognen igen.. men jeg øver mig i at huske at kigge på fuglene og ikke bare tage billeder… og man kan faktisk også godt bestemme sjældne fugle uden fotos…

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

I maj 2018 fandt jeg denne trækkende Triel ved Blåvand og jeg valgte helt bevidst først i sidste øjeblik at tage lidt billeder af den… den skulle først nydes… og jeg kunne ellers ha` fået nogle ret gode billeder… men dem jeg har på nethinden er de bedste… dem glemmer jeg aldrig.

I oktober 2018 hørte jeg vel min 10. trækkende Taigapiber i Danmark og denne gang havde jeg kameraret med da den trak henover Hønen på Fanø… Efterfølgende kunne jeg på min pc se den fine øreplet.. De ca. 9 andre jeg har jeg aldrig kunne dokumentere…..