FUGLE- OG NATURAVISEN FOR FANØ UGE 32 (05.-11. AUGUST 2019)

Som sidste år vil jeg forsøge at lave en “lille ugeavis” om ugen der gik på Fanø… Det vil primært være i billeder og ganske få ord… Er der særlig højdepunkter i løbet af ugen, såsom en sjælden fugl vil dette blive bragt særskilt og med lidt mere tekst… Håber I vil følge med !!!!.

Den første uge hvor vi atter dækker hele fugletrækket samt ringmærker for Fanø Fuglestation i efteråret 2019 bød på lidt blandet vejr, der var næsten det hele på vejrfronten…vindstille, varme, regn og kuling… Fuglemæssigt en lidt rolig start, personligt var de Orange Høsommerfugle ugens højdespringer.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Så var sommerferien slut… det var atter tid til at stå tidligt op og nyde solen dukke op på himlen over smukke Fanø….

Hønen bød i uge 32 ikke på mange trækkende småfugle, dog ankom de første Stenpikkere, Skovpibere og Gule Vipstjerter…

Morgenstemningen fra Nordiget på en meget blæsende søndag

Starten af efteråret byder på meget store mængder af Vadefugle ude på stranden… nogle af de mest talrige er Almindelig Ryle.

Store flokke af Strandskader holder en pause inden turen forsætter….

Stenvender og Islandske Ryler er også hyppige på stranden….De har meget lange flyveture bag sig inden de ankommer til Fanø.. Sidste år aflæste jeg en Stenvender som var ringmærket i Canada.. Så vis hensyn til dem, de er trætte og har brug for hvile og føde og ikke løse hunde og biler der jager dem op.

Lidt Brushøns kommer også trækkende forbi stranden….

Hvidbrystet Præstekrave er en af Danmarks mest sjældne ynglende Vadefuglearter – Men på Fanø findes der forsat en mindre bestand….

På stranden er der masser af måger man kan nyde og tjekke igennem… Her ses en af de mindste Hættenmågen.

Hvem kigger på hvem ? – Svartbag og Sølmåger holder øje…

Ugen slutter med endnu en solopgang… og jeg vil næsten tro der igen i år ikke er en uge uden en smuk solopgang i avisen….