JUVENIL STENPIKKER LØB RUNDT OG SØGTE FØDE I KLITTERNE VED HØNEN PÅ FANØ…. 8. AUGUST 2019.

På Hønen kommer der hele tiden nye fugle forbi en, både trækfugle og ynglefugle kommer forbi… Igår havde jeg en Stenpikker unge som løb rundt med sin mor…  Den var i juvenil dragt og lignede endnu ikke helt en “rigtig” Stenpikker.. Faktisk er det ikke særlig tit jeg har set denne dragt, så det var en fin lejlighed til at kigge lidt ekstra på den… Dog afslørerede dens karakteristiske sort-hvide hale hurtigt den hurtigt som Stenpikker. Fuglen er sikkert født her på Fanø, men inden længe vil vi opleve dage hvor der er Stenpikkere overalt i det åbne landskab. Der kommer en masse trækfugle gennem Danmark, som er på vej til Afrika hvor de tilbringer vinteren.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Juvenil Stenpikker, Hønen Fanø den 7. august 2019. Denne dragt ser man ikke så ofte og den kan derfor være lidt svær at bestemme. Hvis den ikke havde de rødbrune farver på vingen kunne den med sin grå overside også minde lidt om en Nonnestenpikker…

Her er en hun af Nonnestenpikker til sammenligning som rastede sidste år på Skallingen i uge 42.

Hunfarvet Stenpikker som man typisk ser dem om efteråret, den grå farve er forsvundet og de er nu mere sandfarvet. Blåvand den 16 september 2017.

Hannerne er meget nemme at kende og samtidig er de utrolig smukke… Selv om jeg kun har stillet skarpt på hovedet så erkendes den typiske sort-hvide hale. Blåvand den 19. maj 2016.