SOMMERFUGLE I OG OMKRING BLÅVAND PRIMO JUNI 2019…

De seneste dage har jeg dyrket at se på sommerfugle når jeg var færdig med at arbejde og se på fugle… Det blev til herlige dage på flere skønne lokaliteter i og omkring Blåvand… Især var der imponerende mange Tidselsommerfugle og Okkergule Pletvinger… og på landsplan er der vist Tidselsommerfugle overalt i øjeblikket. Den smukkeste jeg har set har været Violetrandet Ildfugl som jeg ikke har set i flere år. Største overraskelse for mig var 4 Spættet Bredpander på en lokalitet, da jeg tidligere kun har set den en gang tidligere i SV-Jylland.. Turens højdespringer var en Gråbåndet Bredpande lige nord for Blåvand, det var helt ny art for mig i Blåvand området.. Arten skulle være meget sjælden i dette område så vidt jeg kan læse mig til…. Den samlede turliste har indtil nu budt på; Gråbåndet Bredpande 1, Spættet Bredpande 4, Stor/Lille Kålsommerfugl 1, Citronsommerfugl 1, Lille Ildfugl 1, Violetrandet Ildfugl 3, Almindelig Blåfugl 100+, Brunlig Perlemorsommerfugl 5, Admiral 50, Tidselsommerfugl 250+, Okkergul Pletvinge 100, Okkergul Randøje 75. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Okkergul Pletvinge, denne smukke sommerfugl var meget talrig på flere af de steder jeg besøgte.

Turens talrigeste sommerfugl blev Tidselsommerfugl.. som her er fotograferet i mosen ved Blåvand.

Okkergul Randøje fløj også meget talrigt rundt.

Den 5. juni 2019 væltede det pludselig rundt med Admiraler… dagene forinden havde jeg blot set en enkelt.

To Almindelige Blåfugle blev forstyrret midt i deres parring af en lidt nysgerrig Blåhale som forsøgte at lave lidt rav i den.

Violetrandet Ildfugl var nok den smukkeste af sommerfuglene… 

Lille Ildfugl var ikke specielt almindelig her primo juni i Blåvand området.

Brunlig Perlemorsommerfugl sås kun på 2 lokaliteter… her turens eneste fra selve Blåvand mosen.

Blot anden gang jeg nogensinde har set Spættet Bredpande i Blåvand området.. det blev endda til hele 4 dyr..

Turens største overraskelse var en Gråbåndet Bredpande som jeg kun så i ganske få sekunder og derfor ikke fik særlige gode billeder af… det var ny art for mig i Blåvand området… hvor den også skulle være meget sjælden.