SJÆLDNE JUNI FUND VED BLÅVAND HHV. DEN 4. OG 5. JUNI 2019… LUNDE OG ATLINGAND

Flere dag ved Blåvand har givet et par gode observationer, hvis man tager de lokale briller på… og det kræver nok mere end 30 års observationer/besættelse ved Blåvand for at synes dette opslag på bloggen er spændende… så det er nu du skal springe over og løbe ud i felten, hvis du ikke er til juni begejstring i Blåvand… Den bedste af de to fugle var Blåvands første forårs fund af Lunde siden 2011, hvor jeg også fandt en trækkende den 5. maj som forsat er eneste maj fund. Den 4. juni kunne jeg så føre det første juni fund til listen af Lunde… En tur i klitten igen i den 5. juni gav så Blåvands 4. fund af Atlingand i juni på Hukket. De 3 andre stammer hhv. fra den 1. juni 1970, 18. juni 1993 og 6. juni 2015… så endnu en  god lokal fugl… Ellers har dagene bragt 2k Havterne, 3k Kaspisk Måge, som begge var trækkende.. Ikke mange småfugle udover en Bomlærke som det mest sjove. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

4. fund i juni af Atlingand på Hukket ved Blåvand… Det drejede sig om en han som var i selskab med en Krikand  samt en stak Tp. Skalleslugere.. Atlinganden ses under den røde pil… den var meget langt væk….

Imellem de mange hundrede Sildemåger der kom trækkende mod syd i klitten kom denne 3k Kaspiske Måge som “betalling” for at tjekke mågerne igennem. 

Vestkysten er et fantastisk sted at kigge på Sildemåger.. De kan være udfordrende i deres mange skønne sexede dragter…