STOR BEDEDAGS FERIE PÅ LANGELAND DEN 17.-19. MAJ 2019… NATLYT OG MÅGER

Jeg har tilbragt de seneste 3 dage primært på sydspidsen af Langeland og haft en pragtfuld ferie.. med natlyt, syngende fugle, trækfugle og ikke mindst en masse mågekig… Langeland har alt, skønt at være hjemme igen… Jeg fik bogført maks 10 forskellige Nattegale på mit natlyt, den ene af dagene fik jeg også en syngende Vendehals, hvilket er den første jeg høre synge på Øen.. Ved Gulstav fik jeg årets første Pirol på Langeland som også var syngende…. Luftrummet gav ikke så mange rovfugle, hvilket var lidt overraskende, da vinden ikke var så dårlig til træk… Morgerne startede med tåge, men først omkring middag brød solen igennem, så måske derfor rovfuglene svigtede lidt, vi så dog lidt Hvepsevåger…. Bagenkop havn fik også en over nakken.. og flere af fiskerne hjalp godt til så jeg kunne komme tæt på Mågerne.. de smed fiskeaffald når jeg havde brug for det… jeg fik også lov til at sidde i en båd for at få de bedste foto muligheder… en stor tak til gutterne i havnen. De faste kaspiske Måger fra sidste år var forsat på plads og sørme om det ikke blev til endnu en 1. sommerfugl på sidste dag af ferien… Største overraskelse var dog at “Gråmågen” “Ritha” vendte tilbage havnen… den var dog ikke helt nem at genkende, da fjerdragten nærmest var blevet hvid i mellemtiden…

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

December 2018 fuglen i fuld koncentration den 18. maj 2019.

“Fars dreng” “Store” fra november 2018… er stadig den mest vokale af de to faste fugle… Han siger sin mening når han er utilfreds…. lige som jeg kan lide det….Bagenkop den 18. maj 2019.

Den nye 1. sommer Kaspiske Måge, Bagenkop den 19. maj 2019. Denne fugl blev det 36. individ jeg har fundet i Bagenkop havn i 2019..

“Ritha” er ikke længere en kedelig “farsfarvet” “Gråmåge”… men nu mere en slags “Snehvide”.

Gådefulde “Ritha” på vej igennem havnen. Bagenkop den 19. maj 2019.

Gulstav mose er ikke kun fugle, der er også skønne Gøgeurter… Gulstav den 19. maj 2019.