SORTRYGGET HVID VIPSTJERT, FAKKEMOSEN, SYDLANGELAND DEN 20. MAJ 2019.

I marts i år skrev jeg om at jeg ville arbejde på, at få den engelske race af Hvid Vipstjert (yarrelii) også kendt som “Sortrygget Hvid vipstjert” på min mangelfulde fugleliste for Langland. Det har altid været en af mine ynglingsbeskæftigelser at finde denne race om foråret på den jyske vestkyst, hvor den ses hvert år i varierende antal… Men jeg troede knap nok selv på at jeg kunne finde den på Langeland, da denne race er meget sjælden i resten af Danmark… Men jeg har trolig tjekket hundredevis af Hvid Vipstjerter igennem foråret og hver gang har det selvfølgelig været en nitte… Men pludselig i dag ser jeg fra bilen 2 Hvide Vipstjerter jagte hinanden ved Fakkemosen og jeg råber til mig selv… DER ER DEN SGU… og BINGO… den lander tæt ved bilen, men forsvinder hurtigt ind i en have… Jeg genfinder den straks i haven… og når at skyde lidt flere skud inden den igen forsvinder for mig. Sikke en start på en endnu en herlig dag på Langeland…

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Mr Yarrelii himself….Fakkemosen den 20. maj 2019.

Det kan sommetider betale sig at være stædig….

Et af de vigtig kendetegn er den sorte overgump… bemærk desuden mørke flanker.