EN VEJRTUNG MORGEN BØD PÅ SPILLENDE STOR KOBBERSNEPPE PÅ GRØNNINGEN DEN 25. APRIL 2019.

Vejrguderne drillede om morgen, sorte skyer og noget regn kom ind på Hukket ved Blåvand, så jeg valgte istedet at bruge lidt tid på Grønningen, hvor jeg lige ville tjekke lidt ynglefugle samt se om der evt. havde været lidt fald af trækfugle… Mens jeg sidder i bilen og kigger på nogle rugende Viber… høre jeg en umiskendelig stemme VIKAR VIKAR VIKAR  ude fra engen… men der går alligevel 3 sekunder… før det går op for mig hvad det er jeg sidder og lytter til… Jeg er nærmest målløs… et par Store Kobberspper flyver spillende rundt ude på engen… det har jeg simpelthen aldrig troet jeg skulle opleve ved Blåvand.. Da fuglene lander på engen bliver de straks angrebet af en Vibe han, og de vælger herefter at flyve kaldende mod syd… Det bliver spændende at se om de forsat er i området de kommende dage…. for så er der landet en “dyr” ynglefugle i Blåvand.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

På en grå og kedelig morgen… steg mit humør 200 grader, da jeg fandt dette spillende par Store Kobbersnepper på Grønningen ved Blåvand…. Det er første gang jeg har oplevet arten spillende ved Blåvand. Arten forekommer som en meget sjælden trækfugl på selve Hukket hvor den ikke er årlig.. Bedste sted at finde arten er ude i Kjelst enge, hvor der de senere har rastet en del af den Islandske race af Stor Kobbersneppe.

Fuglene blev “mobbet” væk fra engen af en Vibe, men måske kan de alligevel genfindes de kommende dage, de lignede nemlig ikke nogen der havde travlt med at komme videre.